Loading...

rClone Gmail Drive Kurulumu

2025-04-20 00:42:57
4 Görüntülenme
1
YilmazX
Created by
YilmazX

rClone Gmail Drive Kurulumu

rClone'yi indirip kurdunuz varsayıyorum. Kurmaktan kasıt aslında zipten çıkarıp bir klasöre kopyalamanız ve sonra da Windows sistem değişkenlerinde Path alanına bu klasörü eklemenizdir. Path değişkenine eklemek, komut satırından bir program çalıştırmak istediğinizde tam yolunu yazmadan kullanabilmenizi sağlar.

Bu sayede komut satırını her hangi bir yerden açtığımızda doğrudan rclone yazarak erişebiliriz.

rclone config

Listeden yeni eklemek için n tuşuna basıp enterlediğimizde bir isim vermemizi istiyor

No remotes found, make a new one?
n) New remote
r) Rename remote
c) Copy remote
s) Set configuration password
q) Quit config
n/r/c/s/q> n
name> remote

Bir sonraki adımda burada göstermeye gerek duymadığım seçenekler listesi gelecek. Burada Gmail Drive olan seçeneğin numarasını girerek devam ediyoruz. Benim kullandığım rClone versiyonunda 20. sırada

Type of storage to configure.
Choose a number from below, or type in your own value

....
XX / Google Drive
    "drive"
....

client id ve scret alanlarını doldurarak devam ediyoruz. Bu bilgileri oluşturmak için kullanacağınız adres https://console.cloud.google.com (Aslında buradaki işlemler de açıklanmalı ama bu işlemleri daha önceleri geçtiğim ve şu anda fazla zamanım olmadığı için es geçiyorum)

Google Application Client Id - leave blank normally.
client_id> 
Google Application Client Secret - leave blank normally.
client_secret>

sonraki adımda drive erişiminin yetkilerini soruyor, ben yazma ve okuma izni verdiğim için birinci seçeneği seçtim.

scope> 1

Geldik işin püf noktası olan kısmına; sizden bir servis dosyası isteyecek, ben buraya client'i oluşturduğum yerdeki json dosyasını kullanacağımı sanarak denemeler yaptım, bu sefer de başka başka hatalarla karşılaştım.

Service Account Credentials JSON file path - needed only if you want use SA instead of interactive login.
service_account_file>

Ama meğerse orayı boş geçmek gerekiyormuş. Eğer boş bırakıp geçerseniz size bir web sayfası açarak hesabınıza giriş yapmanızı ve rclone için Drive'ınıza erişim hakkı vermeniz gereken ekranlar geliyor.

Remote config
Use web browser to automatically authenticate rclone with remote?
 * Say Y if the machine running rclone has a web browser you can use
 * Say N if running rclone on a (remote) machine without web browser access
If not sure try Y. If Y failed, try N.
y) Yes
n) No
y/n> y

Böylece drive'a erişim vererek işlemi tamamlayabiliyorsunuz.

Bir Yorum Yazın

YilmazX

Fullstack Web Developer

Yazılım serüvenime Delphi ile kodlayarak başladım. Zaman içerisinde ağırlık olarak PHP ile kodlamaya başladım. Yanında CSS, Ajax, jQuery gibi konularda da ihtiyaçlarımı gidermeye zorunluluğu ile diğer konulara da eğildim. Ekstra olarak Linux, Windows sunucu yönetimi, her ikisi için de çeşitli scriptler ek yazılımlar hazırladım. Flutter ile yaptığım projeler var. Çeşitli veri tabanları için yönetim ve tasarımlar yaptım.

HATA !!

%yorumYapanIsim%
%tarih%

%yorumMetni%

%yorumYapanIsim%
%tarih%

@%yorumlanan% %yorumMetni%