Loading...

Yüksek DPI Problemi

2025-03-30 01:11:02
22 Görüntülenme
1
YilmazX
Created by
YilmazX

Yüksek DPI Problemi

DPI bana da normalde size çok bir şey ifade etmiyordu, tabi ki ne zaman aşağıdaki görüntülerdeki gibi programların ekranımda minicik olduğunu görene kadar.

Dpi = Dots per inch , Bir inç karedeki nokta sayısı demektir. Bir inch diye tabir edilen 2,54 cm’lik alanda bulunan nokta sayısına denir. 2,54 cm x 2,54 cm kare içine düşen nokta sayısı. Bir inç kareye ne kadar çok nokta sığdırırsanız o kadar kaliteli sonuç elde edersiniz. Nokta sayısı arttıkça 1 inç kareye sığabilmesi için noktaların gittikçe ufalması gerekir. Bir inç kareyi ne kadar çok ufak nokta ile tamamını doldurursanız görüntü kalitesi yükselir ve noktalaması görünmez olur.

Eğer yüksek DPI'a sahip bir ekrana sahipseniz bazı uygulamaların ikonları , yazıları gibi alanların normale göre çok daha küçük olduğu bir görüntüyle karşılaşırsınız. Örneğin altaki görüntüde ikonlar küçük

Buna Photoshop ve Veeam uygulamalarında denk geldim başkaları da olduğundan eminim.

Aslında çözüm basit, uygulamanın exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler diyoruz.

Bir Yorum Yazın

YilmazX

Fullstack Web Developer

Yazılım serüvenime Delphi ile kodlayarak başladım. Zaman içerisinde ağırlık olarak PHP ile kodlamaya başladım. Yanında CSS, Ajax, jQuery gibi konularda da ihtiyaçlarımı gidermeye zorunluluğu ile diğer konulara da eğildim. Ekstra olarak Linux, Windows sunucu yönetimi, her ikisi için de çeşitli scriptler ek yazılımlar hazırladım. Flutter ile yaptığım projeler var. Çeşitli veri tabanları için yönetim ve tasarımlar yaptım.

HATA !!

%yorumYapanIsim%
%tarih%

%yorumMetni%

%yorumYapanIsim%
%tarih%

@%yorumlanan% %yorumMetni%