Loading...

Windows kurulumunda TPM 2.0 Devre Dışı Bırakma

2024-09-26 15:33:51
183 Görüntülenme
1
YilmazX
Created by
YilmazX

Windows kurulumunda TPM 2.0 Devre Dışı Bırakma

Bu bilgisayar Windows 11'i çalıştıramaz

Vmware ESXI 8 üzerinde Windows 11 kurmaya çalışırken yukarıdaki hatayı alıp biraz araştırma yaptığımda ESXI makinemin TPM 2.0 uyumlu olmadığını fark ettim. Aslında bu sadece ESXI ile alakalı bir durum değil. Bir çok eski bilgisayara Windows'un yeni sürümlerini yüklemeye kalktığınızda bu hatayı alırsınız.

Bu hatayı aldığınızda Shift + F10 tuşlarına basmanız yeterlidir ve bu bir dos istemi açacaktır. Regedit yazın ve enter'a basın.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetup'a gidin ve LabConfig adında yeni bir anahtar oluşturun LabConfig anahtarının içinde 1 değerine sahip bir ByPassTPMCheck DWORD (32-bit) oluşturun.

Değer verilerini düzenledikten sonra Tamam'a tıklayın ve ardından tüm ekranları kapatın. Kurulum ekranının köşesindeki kırmızı x'e tıkladığınızda, kurulum yeniden başlayacak ve TPM gerekliliklerini yok sayacaktır.

Komut ekranını açmışken kurulumu yerel kullanıcı ile yapmak isterseniz ya da normal kurulum sırasında internet bağlantısı bulunamadı uyarısını aldığınızda Shift + F10 tuşlarına basarak komut ekranını açıp OOBEBYPASSNRO komutunu yazarsanız internet olmadan kullanıcı ekleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

YilmazX

Fullstack Web Developer

Yazılım serüvenime Delphi ile kodlayarak başladım. Zaman içerisinde ağırlık olarak PHP ile kodlamaya başladım. Yanında CSS, Ajax, jQuery gibi konularda da ihtiyaçlarımı gidermeye zorunluluğu ile diğer konulara da eğildim. Ekstra olarak Linux, Windows sunucu yönetimi, her ikisi için de çeşitli scriptler ek yazılımlar hazırladım. Flutter ile yaptığım projeler var. Çeşitli veri tabanları için yönetim ve tasarımlar yaptım.

HATA !!

%yorumYapanIsim%
%tarih%

%yorumMetni%

%yorumYapanIsim%
%tarih%

@%yorumlanan% %yorumMetni%