Loading...

VPN Dışı Bağlantıların Yavaşlaması Sorunu

2024-09-17 23:09:05
203 Görüntülenme
13
YilmazX
Created by
YilmazX

VPN Dışı Bağlantıların Yavaşlaması Sorunu

Bir VPN bağlantısı kurduğunuzda Windows otomatik olarak bütün trafiği o ağ üzerinden aktarmaya çalışacaktır.

Aslında doğru olan bu yöntem bazen internet bağlantınızın yavaşlamasına neden olabilir. Evet o ağdaki bağlantılara erişebilmek istiyorsunuz ama VPN ağı dışındaki bağlantılarda kendi internet çıkışınızı kullanmak istiyorsanız yapacağınız basit bir ayar var.

Normalde 1 olan bağdaştırıcının metrik ayarlarına yüksek bir değer girerek VPN dışı çıkışınızı kendi internetiniz üzerinden yapabilirsiniz. Artık sadece o ağa doğru olan bağlantılar için VPN ağınızı kullanacaksınız.

Önce Denetim Masası -> Ağ ve Internet -> Ağ Bağlantıları yolunu izleyerek ağ bağdaştırıcılarını açmanız ve ilgili ağ bağlantısına sağ tıklayarak özelliklerine ulaşmalısınız. Sonraki adımlar aşağıdaki görselde işaretlenmiştir.

Bir Yorum Yazın

YilmazX

Fullstack Web Developer

Yazılım serüvenime Delphi ile kodlayarak başladım. Zaman içerisinde ağırlık olarak PHP ile kodlamaya başladım. Yanında CSS, Ajax, jQuery gibi konularda da ihtiyaçlarımı gidermeye zorunluluğu ile diğer konulara da eğildim. Ekstra olarak Linux, Windows sunucu yönetimi, her ikisi için de çeşitli scriptler ek yazılımlar hazırladım. Flutter ile yaptığım projeler var. Çeşitli veri tabanları için yönetim ve tasarımlar yaptım.

HATA !!

%yorumYapanIsim%
%tarih%

%yorumMetni%

%yorumYapanIsim%
%tarih%

@%yorumlanan% %yorumMetni%