dataTable Satır Güncelleme
datatable üzerinde bir satır güncellendiğinde ilgili alanlardaki veriler güncellenerek yeniden oluşturulmadan satır güncellenebilir.
dt_basic.cell( satirNo, 1 ).data( "yeni veri" ).draw( false );
satirNo 'dan sonraki 1 sütun sırasını ifade eder.
draw() içerisindeki false, sayfa tablonun reload yapmasını önlediği için örneğin iki sayfa ileri gidip bir güncelleme yaptığınız halde güncellediğiniz satırın ekrandaki yeri de değişmez.
Ama neden olduğunu anlayamadığım şekilde bir sütunda güncelleme yapamadım.
Bu sefer de ikinci alternatif olarak draw() ile tabloyu yeniden oluşturduktan sonra tekrar ilgili sayfaya geçerek çözüm buldum.
Bunun için önce hangi sayfada olduğumuzu bulup, güncellemeyi yapıp tekrar aynı sayfaya geçmemiz gerekiyor.
let tabloBilgisi = dt_basic.page.info();
//Veri şu şekilde geliyor:
//{"page":3,"pages":64,"start":75,"end":100,"length":25,"recordsTotal":1591,"recordsDisplay":1591,"serverSide":false}
veriyi yukarıdaki gibi elde ettikten sonra, tabloyu günceller
dt_basic.ajax.reload();
veya adresi yenileyerek verileri tekrar çekeriz.
dt_basic.ajax.url( "verigetir.php" ).load();
ardından da tekrar işlem yapılan sayfaya geçeriz
dt_basic.page( tabloBilgisi.page ).draw('page')
YilmazX
Yazılım serüvenime Delphi ile kodlayarak başladım. Zaman içerisinde ağırlık olarak PHP ile kodlamaya başladım. Yanında CSS, Ajax, jQuery gibi konularda da ihtiyaçlarımı gidermeye zorunluluğu ile diğer konulara da eğildim. Ekstra olarak Linux, Windows sunucu yönetimi, her ikisi için de çeşitli scriptler ek yazılımlar hazırladım. Flutter ile yaptığım projeler var. Çeşitli veri tabanları için yönetim ve tasarımlar yaptım.
HATA !!
%yorumYapanIsim%
%tarih%%yorumMetni%

%yorumYapanIsim%
%tarih%@%yorumlanan% %yorumMetni%